Hozzvalk 4 szemlyre: 60 dkg szzpecsenye; 20 dkg aszalt szilva; 5 dl vrsbor; 12 szelet bacon; ½ kg kposzta; 1 fej vrshagyma; 5 dkg cukor; 1 csokor majoranna; 1 db gymbr; 40 dkg burgonya; 2 dl olaj; s; bors;
A szzpecsenyt szeletekre vgjuk, flia alatt laztjuk, majd szzuk, borsozzuk. Minden szeletre 1-1 szelet bacont s 1-2 darab aszalt szilvt helyeznk, majd szorosan feltekerjk. A tekercseket vgl becsomagoljuk mg egy szelet baconbe, majd flia alatt forr olajon kistjk. A burgonyt hjban megfzzk, majd megpucoljuk, s vastag karikkra vgjuk, majd olajon megpirtjuk, szzuk, borsozzuk. A cukrot kevs olajon karamellizljuk. A kposztt s a hagymt cskokra vgjuk, s az olvadt cukorra tesszk. Szzuk, s puhra proljuk. Hozzadunk 10 dkg elzleg vrsborba ztatott aszalt szilvt. Mikor a kposztrl mr minden l elprolgott, felntjk 3 dl vrsborral, s jraforraljuk. A hstekercseket a pirtott burgonyval, s az aszalt szilvs kposztval tlaljuk. |