Hozzvalk 4 szemlyre: 35 dkg cukor; 8 dl tej; 1 rd vanlia; 8 db tojs; 30 dkg feketeszeder; 2 dl vrsbor; 2 evkanl kemnyt; 1 csokor citromf;
15 dkg cukrot karamellizlunk, s egy stformba tltjk. A tejet a vanliarddal, s 2 evkanl cukorral lland kevergets mellett felforraljuk. 4 tojssrgjt, s 4 egsz tojst simra kevernk a megmaradt 15 dkg cukorral. Hozzadjuk a kihlt vanlis tejet, s a krmet a stformban lv karamellre ntjk. Elmelegtett, 180C fokos stben, vzfrdn kb. 45 perc alatt kigzljk. Egy gyorsforralban tproljuk a szedret 2 evkanl kristlycukorral. Felntjk vrsborral, s ha felforrt, vzzel kikevert kemnytvel srtjk. Az elkszlt creme caramelbl fagyiskanllal gombcokat formzunk, gy helyezzk a tnyrra. Meglocsoljuk karamellel, illetve a szedermrtssal. Friss gymlcskkel, s citromfvel dsztjk.
|