Hozzvalk 4 szemlyre: 1 liter tej; 25 dkg kukoricadara; 10 dkg mazsola; 10 dkg szl; 2 db krte; 1 db citrom; 1 db narancs; 15 dkg mz; 10 dkg porcukor; 1 db vanliard; ½ liter tejszn; 1 csipet s; olaj;
A tejet kevs vzzel felforraljuk, elkeverjk benne a kukoricadart, s adunk hozz 10 dkg mzet, illetve mazsolt. Miutn megftt, legalbb msfl rra flretesszk, s kihtjk. Forr, cukros vzbe vanliarudat tesznk, hozzadjuk a felkockzott krtt, a szlt, a felcskozott narancs- s citromhjat, s jraforrsig fzzk. A kihlt puliszkba belekeverjk a forrzott gymlcsket, 5 dkg s 10 dkg porcukrot adunk hozz. A tejsznbl habot vernk, egy rszvel laztjuk a tsztt. A masszt olajjal kikent tortaformban egyenletesen eloszlatjuk, tetejre tejsznhabot kennk, s tovbbi kt ra hosszra htbe helyezzk. Gymlccsel tlaljuk. |