Hozzvalk 4 szemlyre: 60 dkg pulykamell; 2 db alma; 10 dkg szeletelt mandula; 20 dkg fonya; 2 evkanl fonyalekvr; 1 db gymbr; 1 db citrom; 10 dkg barna kenyr; 1 evkanl zsemlemorzsa; 2 dl vrsbor; 20 dkg mz; 1 evkanl kemnyt; 10 dkg vaj; 1 csokor petrezselyem; 60 dkg burgonya; s; bors; rlt fahj; olaj;
Az almkat lereszeljk. Hozzadjuk a zsemlemorzst, a szeletelt mandult, 5 dkg fonyt, 1 evkanlnyi fonyalekvrt, s zls szerint rlt fahjat. A masszhoz reszelnk gymbrt s citromhjat, valamint hozzadjuk a kis kockkra vgott barna kenyeret. A pulykamell szeletet szzuk, s flia alatt laztjuk. Eloszlatjuk rajta az alms-fonys tltelket, s szorosan feltekerjk. A tekercseket forr olajon, aluflia alatt megstjk. A mrtshoz a 15 dkg fonyt megproljuk a vrsborban. Hozzadunk 1 evkanlnyi fonyalekvrt, a mzet, kshegynyi borsot s egy csipet st. Mikor a leve kiss elprolgott, pr csepp vzzel hgtjuk, s jraforraljuk. Vzzel kikevert kemnytvel srtjk. Egy serpenyben vajat hevtnk. A petrezselymet finomra vgjuk, s a habz vajhoz adjuk. Beleforgatjuk a cikkekre vgott hjban ftt burgonyt, s megpirtjuk. Ezt knljuk kretknt a mrtssal tvont tlttt hstekercsek mell. |