Hozzvalk 4 szemlyre: 60 dkg liszt; 40 dkg margarin; 20 dkg porcukor; 1 dl tejfl; 2 db tojs; 1 csomag stpor; 2 kg alma; 1 db citrom; 1 db narancs; s; 2 csomag vanlis cukor; fahj; zsemlemorzsa; 10 dkg mz; 2 dl tejszn; 3 evkanl kemnyt;
Az almt lereszeljk, rlt fahjjal, valamint vanlis cukorral zestjk, s zsemlemorzst kevernk hozz. A lisztet a porcukorral, a vajjal, kt tojssrgjval, stporral, s zls szerint citrom-, s narancshjjal sszedolgozzuk. Kicsit pihentetjk, majd a tsztt ktfel osztjuk, s lisztezett deszkn kinyjtjuk. Az egyik lapot olajozott, morzszott tepsire helyezzk gy, hogy kis pereme maradjon. Villval srn megszurkljuk, s a tltelket egyenletesen eloszlatjuk. A msik tsztalappal lefedjk, s a tszta tetejt tojsfehrjvel legalbb hromszor tkenjk, mindannyiszor ms irnyban. Vgl villval ezt a lapot is megszurkljuk, s elmelegtett 180C fokos stben 50-60 perc alatt megstjk az alms pitt. A mrtshoz felforraljuk a tejsznt, zestjk fahjjal s vanlis cukorral, valamint mzzel. Vzzel kikevert kemnytvel srtjk. A megslt alms pitt ezzel a fahjas mrtssal tlaljuk.
|