Hozzvalk 4 szemlyre: 10 dkg vaj; 4 db tojs; 15 dkg cukor; 2 dl tej; 20 dkg liszt; 1,5 kvskanl stpor; 5 dkg kaka; 3 db bann; 1 db citrom; 1 db narancs; 3 teskanl vanlia aroma;
Az ntethez: 10 dkg fehr csoki; 3 dl tejszn; 1-2 evkanl porcukor; ½ csomag pudingpor; 1 rd vanlia;
A ngy tojssrgjt kikeverjk a cukorral, a kakaporral, a stporral, a liszttel s a tejjel. Reszelnk bele citrom-, illetve narancshjat. A bannokat felkarikzzuk, s a kakas masszba keverjk. A tojsfehrjkbl kemny habot vernk, s azt is a masszhoz adjuk. Vanlia aromval zestjk, majd egyenletesen eloszlatjuk egy kivajazott, morzszott stformban. Kzepes lngon 40-50 perc alatt kszre stjk. Az ntethez felforraljuk a tejsznt a vanliarddal. Hozzadjuk a reszelt csokoldt s zls szerint 1-2 evkanl porcukrot. A mrtst vzzel kikevert pudingporral srtjk. A bannos tortst hagyjuk kihlni, majd felszeleteljk, s az ntettel meglocsolva tlaljuk. zls szerint megszrhatjuk porcukorral. |