Hozzvalk 4 szemlyre: 3 fej vrshagyma; 15 dkg vaj; 15 dkg liszt; ½ liter tej; 1 dl szraz fehrbor; s; rlt fehrbors; 1 dl szraz fehrbor; 1,5 dl tejszn; 1 szl prhagyma; 1 csokor snidling; 4 db cip; 10 dkg sajt;
A vrshagymkat felszeleteljk, s habzsig hevlt vajon megfuttatjuk. Szzuk, s alaposan megproljuk. Szzuk, fehr borssal fszerezzk. Hozzadjuk a fehrbort, s hagyjuk kiforrni. Kevs vizet adunk hozz, s sszeturmixoljuk. Turmixols kzben hozzadjuk a tejsznt. Visszatesszk a tzre, s jra felforraljuk. Felkarikzott prhagymt tesznk a levesbe, illetve snidlinget aprtunk hozz. A flkils cipk tetejt levgjuk, belsejt kiszedjk. A cip tetejre reszelt sajtot olvasztunk. Tlalskor a hagymalevest a kibelezetett cipba merjk, s rhelyezzk a sajtos ciptett.
|